tisdag 14 juni 2011

Borgarna backar efter proteststorm och tänder gatubelysningen igen

Mattias Bernhardsson
På gårdagens kommunfullmäktige gick Rättvisepartiet Socialisternas Mattias Bernhardsson till hårt angrepp mot borgarnas beslut att försöka spara 1,8 miljoner kronor genom att släcka gatubelysningen i kommunen två timmar per natt. Mattias Bernhardsson (RS) beskrev hur många stolpar dessutom är nedsläckta hela natten och hur föräldrar går och hämtar sina barn vid pendeln då de inte vågar gå själva.

– Ni yrar om klotterbekämpning som en ”trygghetsåtgärd” och sedan fattar ni beslut som utsätter haningebor för direkt fara, anklagade Mattias Bernhardsson (RS).

Folkpartiets kommunalråd Peter Olevik Dunder (FP) svarade med att kalla RS bugetförslag om fler trygghetsåtgärder för ”dumheter”. Men han tvingades erkänna att de för några dagar sen beslutat att backa från nedsläckningen som ett resultat av den proteststorm det utlöst.

Rubriken på kommunalrådets pressmeddelande blev: "Det var ingen ljus idé".

Veckan innan kommunfullmäktige mobiliserade Rättvisepartiet Socialisterna hundratals Jordbrobor via telefon och dörrknackning att mail och ringa ned kommunens samt Stadsbyggnadsförvaltningen växel.

Nu har borgarna tvingats tända gatubelysningen igen. Detta visar hur viktigt det är att reagera och protestera mot den sjuka högerpolitiken. Rättvisepartiet Socialisterna tänker fortsätta sin kamp för trygghet och belysning som partiet gjort de senaste sex åren.

Läs också:
Stoppade våldtäktsförsök i Jordbro - blev tvåa i omröstningen 'Årets Stockholmare'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.