söndag 26 juni 2011

Stoppa utvisningen av demokratikämpen Sanan Ashraf till dikturens Iran

Så här ser det ut när svensk polis griper Sanan för att helt fredligt demonstrerat mot diktaturen i Iran
Foto: Nima Dervish
Sanan Ashrafi har varit aktiv regimmotståndare både i Iran och Sverige. Han har varit politisk aktiv sedan 2002 i Irans arbeatrkommunistiska parti – Hekmatist.
År 2006 fängslades Sanan i 6 månader p g a en strejk i Kurdistan, Iran. Han bär fortfarande tortyrmärken på sin kropp. Under en protestaktion i Sanandaj 2008 jagades Sanan av polisen, sårades men lyckades ändå fly.
Under hela sin vistelse här i Sverige har han varit aktiv och deltagit i alla demonstrationer mot den iranska regimen – vilket den iranska diktaturen är fullt medveten om. Sanan greps av polis sommaren 2009 i Stockholm under en protest mot diktaturen och hamnade på bild på förstasidan i Metro.

– Jag har demonstrerat sida vid sida med Sanan och andra demokratikämpar. Det här är personer som med risk för sitt liv organiserat strejker och protestmöten i Iran för mänskliga arbetsvillkor, kvinnors rättigheter och demokrati. Även i Sverige står de under bevakning av diktaturen. Utvisningsbeslutet är lika med en dödsdom. Alla politiska flyktingar måste få asyl omedelbart!, säger Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigeledamot Mattias Bernhardsson.

På bara ett år har ett tiotal kurdiska socialister avrättats i Iran. Nu sitter Sanan vid förvaret i Märsta utanför Stockholm och väntar på att bli utvisad tillbaka till vad många befarar är en säker död.

Demonstrera med asylrörelsen för att stoppa utvisningen av Sanan Ashrafi på tisdag 28 juni, samling 12.00 på Sergels torg och sedan marsch till Mynttorget (riksdagen).

1 kommentar:

  1. Hej!
    Tack kära Mattias för ditt stöd, solidaritet är nyckeln till en fri och demokratisk Iran, med goda vänner som dig vid vår sidan då finns det verkligen hopp för att nå en mänsklig och demokratisk samhället åtminston här i Sverige när vi ser att i ljusa degen mörknar det minsta rättigheter för en modig,målintiktad och frihetskämpare som Sanan då behövs alla lejonhjärta och medvetna människor för att ta bort den här mörka molnen av orättvisa och ekonomiska förbindelse mellan Iran och Sverige.
    Mvh,
    Nasi Payghambarian

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.