lördag 1 juni 2013

Torgmöte: Rusta upp Jordbro!

Tal, reggae och soul i Jordbro centrum

Per Olsson (RS) talar, bl a om RS krav på återkommunalisering av
Jordbro Centrum.
Den senaste tidens bränder och närvaron av kravallpolis har skapat en utbredd otrygghet i vårt Jordbro. Medan pressen gärna dramatiserar händelser och högerpolitiker svartmålar arbetarområden är det vi jordbrobor som faktiskt bor här som är intresserade av förändring. Vi vill få ett stopp på både vandaliseringen och polisens missriktade ingripanden. Och vi vill få ett slut på den största vandalismen: högerpolitiken.
Hundratals Jordbrobor har sagt sin mening i den 'Jordbrodialog' som började förra året, med stort stöd för många av de frågor RS drivit i flera år. Nu är det dags för kommunledningen att inse allvaret och tillmötesgå jordbrobornas krav på upprustning.

RS Haninge kräver:
- Tänd belysningen i Jordbro centrum omdelbart! Återta centrumet i kommunal ägo för ordentlig upprustning och bättre utbud av service samt medvetna etableringar som ett ungdomscafé.
- Trygghetsåtgärder: Mer och bättre belysning överallt, röjning vid gångvägar och nattvandring med fältassistenter. Nattbelysning på fotbolls- och basketplaner - sätt in ordentliga mål och basketkorgar.
- Storsatsning på sommarjobb, kollo och gratis fritidsaktiviteter i sommar och framöver.
- Fler drogfria mötesplatser även för äldre ungdomar.
- Satsa på fler och utbildade lärare samt mindre klasser. Minska skolträngseln med en ny högstadieskola i Jordbro.
- Rusta upp nedgångna bostäder och utemiljöer; En uppprustning på de boendes villkor utan chockhyreshöjningar - vi har redan betalat för underhåll med hyresavin varje månad. Ställ krav på privata hyresvärdar.
- För en demokratiskt kontrollerad och dialoginriktad närpolis.

Läs också:
> Bränderna: Det är de boende som kan återställa lugnet, inte polisen
> Trygghetsinventering med bilder och förslag
> 130 jordbrobor krävde upprustning
> RS stod upp för småbutiksägarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.