söndag 4 mars 2018

"Bara en tidsfråga innan någon blir allvarligt skadad"

På inte mindre än fyra olika sektioner av glastaket över Jordbro centrum
har glasrutor rasat ner med snömängder och på andra delar finns tydliga
sprickor i glaset.
Glasrutorna över Jordbro centrum en dödsfälla – flera ras på grund av undermålig snöröjning • Rättvisepartiet Socialisterna kräver att centrumägaren Samhällsbyggnadsbolaget tar sitt ansvar innan allvarlig olycka sker

> Läs också: "S-styret avtalar centrummark med f d S-politikerns bolag till misstänkt underpris"

Samhällsbyggnadsbolaget – som äger Jordbro Centrum och gjorde nettoinkomster på hela 2,2 miljarder kronor förra året – snålar in på sitt huvudansvar att sköta förvaltning och underhåll. Resultatet av deras vägran att sköta snöröjningen i Jordbro centrum kan bli allvarlig: flera potentiellt dödande ras har redan skett i år när glasrutor i taket ger vika för snömängden och kraschar ner mot marken mitt bland handlare och barn.
Robert Bielecki (RS) kampanjar
för trygghetsåtgärder i Jordbro centrum
"Jag antar att ni som centrumägare har koll på risken för att glastaken i Jordbro centrum ger vika för snömängden. Varje år rasar glasrutor ned med snömängder som ett resultat av att snön inte röjs undan, så även detta året. Såhär är det år efter år, och det är bara en tidsfråga innan någon blir allvarligt skadad som ett resultat av att snö och glasskärvor kollapsar ner. Ni som huvudmän behöver ta detta på allvar och göra något åt det", skriver Robert Bielecki, talesperson för kampanjen Rusta upp Jordbro och ersättare för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge kommunfullmäktige i ett öppet brev till centrumägaren Samhällsbyggnadsbolaget.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) har krävt att kommunen ska ta över ägandet av centrumet för att få till ordentlig förvaltning såväl som trygghetsåtgärder, men de styrande politikerna fortsätter att låta privata vinstintressen gå före jordbrobornas trygghet.

Hjälp oss påverka! Maila centrumägaren och kräv att de agerar: info@sbbnorden.se

> Läs också: Seger för hyresgästerna när slumvärden lämnar Jordbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.