tisdag 19 april 2011

Ny fotbollsplan byggs i Brandbergen
Nästa år kommer en ny fotbollsplan stå färdig i Brandbergen har Kultur- fritidsfövaltningen utlovat. Den kommer att byggas på den plats där Klockarbergsskolans baracker nu står på.
Brandbergens If har stått utan både plan, omklädningsrum och klubblokaler trots att de spelar i division 3. Rättvisepartiet Socialisterna (RS) har länge kämpat för att bygga detta. När RS la en motion i kommunfullmäktige om det så röstade alla borgerliga partier mot den.
- För kommunen är det hushållningsmässigt riktigt att anlägga en konstgräsplan i samband med att marken återställs. Alternativet att först återställa till en grusyta för att något år senare enligt plan anlägga en konstgräsyta är inte ekonomiskt försvarbart, säger Peter Olevik Dunder (FP) som är investeringsbudgetansvarig.
Vad han inte nämner är att det fanns en fotbollsplan på samma plats vilken politikerna asfalterade över för att ställa extremt dyra barracker åt Klockarbergsskolan där. Hur är det ekonomiskt försvarbart? De borde ha byggt en ny skola från start och låtit bli fotbollsplanen.
Att fotbollsplanen byggs överhuvud taget är resultatet av kraven från ungdomar, föräldrar och ledare. 
Ruben Derkert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.