tisdag 19 april 2011

Vi kräver nya lokaler åt Klockarbergsskolan

Borgarna i Haninge kommun (m, kd, fp, c, mp,) vill trycka in Klockarbergsskolans elever i Brandbergsskolan över huvudet på föräldrar, elever och skolpersonal. Många elever funderar nu på att byta då det knappt finns någon plats där.
”Det kommer innebära pedagogiska vinster för eleverna, samordningsmöjligheter och minskade lokalkostnader för både Klockarbergsskolan och Brandbergsskolan” säger Grund- och förskolenämdens ordförande Alexandra Anstrell från moderaterna. Vilka vinster är det Anstrell pratar om? Att elever får trängas inne i Brandbergsskolan? Inför flytten har inget möte hållits med föräldrar om varför och hur, utan information har endast skickats ut via brev till de föräldrar som är berörda.
Rättvisepartiet Socialisterna kräver nya lokaler till Klockarbergsskolan. Haninge kommun hade ett överskott på 146 miljoner kronor 2010 och slängde iväg över 40 miljoner kronor i en skattesänkning, pengar som skulle ha kunnat användas till att bygga en ny skola åt Klockarbergsskolan. Istället för att diskutera med de berörda om vilken lösning som varit bäst har politikerna låtit eleverna gå i baracker sedan 2006 – usla lokaler som dessutom varit kommunens dyraste och skapat underskott.
För att Rusta upp Haninges skolor krävs det kamp. 2007 räddades 100 lärarjobb inom Haninges skolor efter stora protester organiserade av Rättvisepartiet Socialisterna, lärare, föräldrar och elever.

Ruben Derkert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.