tisdag 5 april 2011

Sälj inte ut förskolan Rodrets lokaler i Tungelsta

Rättvisepartiet Socialisterna argumenterade mot kommunens utförsäljning av förskolan Rodrets lokaler i Tungelsta under måndagens kommunfullmäktigemöte i Haninge. Borgarna vill slippa kostnaderna för renovering och ställde föräldrakooperativet inför fullbordat faktum - de måste själva köpa fastigheten.

Borgarna slog fast att behovet inom förskola och skola kan klaras med de befintliga skollokalerna. Med andra ord bryr de sig inte vad som händer med Rodret efter försäljningen.

Behoven är tvärtemot vad borgarna säger inte alls uppfyllda. Många föräldrar måste lämna sina barn på förskolor i andra kommundelar då det inte finns plats i Tungelsta. Förskolor i Tungelsta har brottats med allt från farligt stora barngrupper till mögelskador som borgarna nonchalerat.

RS anser att den kommunala förskolan måste byggas ut i hela kommunen. Utförsäljning av Rodret lokaler innebär, trots att driften är privat, att borgarna släpper ännu mer av kommunens ansvar för barnomsorgen i Tungelsta.

Ägande påverkar inte verksamheten, svarade Folkpartiets Peter Olevik Dunder (FP). Vår följdfråga, om det var hans välgrundade åsikt att kvaliteten inte drabbas när investeringsbehov på 24 miljoner dumpas över på föräldrakooperativet, kunde han dock inte uttala sig om, då han till sin proffession "är minröjare till sjöss" (!).

Då undrar man: Var hans första påstående grundat på sin kompetens som minröjare? Eller var den följande repliken en nöd-reträtt i världsklass? Kanske var det ett skämt för att avdramatisera Folkpartiets politiska svagheter? Jag trodde kommunalråd skulle kunna svara i politiska debatter i egenskap av att de är just är kommunalråd. "Minröjningen kommer sällan upp i kommunfullmäktige" tänkte kanske kommunalrådet, "vi kör på det!"

Mattias Bernhardsson
Kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge


Mattias Bernhardsson (RS) tar replik på kommunalrådet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.