onsdag 11 april 2012

Lagerarbetare laddar för konflikt

Ruben Derkert från Rättvisepartiet
Socialisterna träffar lagerarbetare på
Axstores i Jordbro industriområde

(Uppdatering: Strejkvarslet har dragits tillbaka)

Sannolikheten för handelsstrejk på fredag ökar. Konfliktvarslet Handelsanställdas förbund lagt omfattar 898 butiksanställda och 4 718 lagerarbetare på 65 arbetsplatser. Kraven är 860 kronor i detaljhandeln, 100 kronor extra för att utjämna löneskillnader mellan kvinno- och mansdominerade brancher, fler fasta heltidsjobb och begränsning av inhyrd bemanning.
Om strejken verkligen blir av blir det den första inom handeln sedan 1995. Temperaturen skruvades upp ytterligare då Byggnads, Transport, Pappers, SEKO, Fastighets och målarna varslat sympatistrejk.

En av de varslade arbetsplatserna är Axstores lager i Jordbro. Rättvisepartiet Socialisterna träffade idag lagerarbetare utanför grindarna för att prata om strejken.
– Jag blir arbetslös om två veckor då mitt vikariat går ut, vi måste få igenom bättre avtal för att få fler bra anställningar, säger Arturas Samasonoks, timmanställd lagerarbetare.

– Jag tycker det är jättebra med strejkvarsel. Jag hoppas verkligen att vi får det bättre och att vi får ut något av det, även lite är bättre än ingenting, säger Julian Matus.

– Alla borde ju tas ut i strejken så att det slår hårdare. Jag hoppas verkligen Handels lyckas men jag är lite skeptisk. Jag tycker också att skiften borde vara kortare, säger Agneta Lindholm.

– Handels har varit alldelles för fega. Vi anställda fick knappt något stöd alls tidigare och nu har fackledningen backat och gått med på några krav. Men kraven är för svaga. Jag hoppas på stor uppslutning på fredag, säger en bestämd Ebil Ahmetagic.

På fredag morgon kommer Rättvisepartiet Socialisterna sluta upp till de olika strejkvaktskedjorna i Jordbro industriområde för att stödja dem med varmt kaffe och bra artiklar om den fackliga kampen.

Ruben Derkert


Läs också:
Artikel från Lagenas lager i Jordbro: "Alla borde tas ut i strejk, alla tillsammans"
Artikel om den vilda strejken på Lagena 2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.