tisdag 11 september 2012

Friskolan Pysslingen tystar föräldrar efter kritik mot etnisk klassuppdelning

Rättvisepartiet Socialisterna har kampanj mot privatiseringarna i Haninge kommun. Igår besökte partiet flera arbetsplatser, däribland Söderby skola som ägs av friskoleföretaget Pysslingen och som nyligen anmälts till skolinspektionen av föräldern Shariar Vatanialal mot att förskolebarnen delats upp efter etnicitet.

Söderby skola i Brandbergen
Detta avslöjades när föräldrar på ett föräldramöte fick sina namn uppropade i klassvis och då var uppdelade efter ”svenska” och ”osvenska” namn. Skoledningen avfärdade anklagelsen när det skrev om i DN.
Nu försöker skolledningen tysta personal och föräldrar. Igår kom det fram att t o m förldrar förbjudits att tala med media om saken.
- Pysslingen kan inte bestämma vad föräldrar säger eller inte säger. Många verkade skrämda att tro det ändå, säger Ruben Derkert från Rättvisepartiet Socialisterna.

Privata företag ska heller inte kunna lägga munkavle på anställda. Rättvisepartiet Socialisterna kommer att ta upp frågan om meddelarskyddet i kommunfullmäktige.
- De privata vård- och skolbolagen som gör miljardvinster med skattepengar på bekostnad av verksamheten vill ofta ha diktatur på arbetsplatsen. De försöker jämt igorera meddelarfrihet och fackliga avtal, säger Ruben Derkert.

Rättvisepartiet Socialisterna anser att det behövs politisk kamp mot diskriminering, diktatur på arbetsplatserna och mot de stora bolagsjättarnas vinster på våra gemensamma resurser.

RS Haninge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.