torsdag 27 september 2012

Protest för Hanvedens ishall och Skutans Gård vid nämndmötet

Västehaninge IF m fl föreningar protesterade inne på nämdmötet för Kultur- och fritidsförvaltningen. Runt 60 personer kom till mötet för att visa sitt missnöje med majoritetens beslut att göra om Hanvedens ishall till en multisporthall (Läs mer här). Aktiva i Skutans hästgård i Brandbergen var också där för att protestera mot att verksamheten blivit sämre i och med att det allt mer blivit en traditionell ridskola.

Först pratade Patrik Persson, ordförande för Västerhaninge idrottsförening, som hade gått igenom nämdens budget för ombyggnaden till en multisporthall och visade på att det var fullt möjligt att ha kvar ishallen med samma omkostnader som att bygga om till en multisporthall.

Rättvisepartiet Socialisterna har gång på gång visat att Haninge kommun borde satsa mer på kultur- och fritid än vad de gör idag. Det som är slående är att Haninge redan som det är idag har minst antal ishallar.

Nedläggningen av ishallen återremmitterades, vilket innebär att politikerna ska svara på de frågor de protesterande lagt till. Det innebär att lite mer tid finns att rädda ishallen. Detta visar att det krävs protester och engagemang för att pressa politikerna i dessa frågor.

Ett tjugotal ungdomar var också där för att protestera mot att den nya ledningen för Skutans gård håller på att göra om verksamheten från en häst-fritidsgård till en traditionell ridskola. Det skulle innebära att verksamheten inte längre skulle vara till för hästintresserade utan mer en ridskola för de med insatta och engagerade föräldrar. Något som också togs upp var att Skutans nya chef hade börjat ordna vuxenkurser - trots att gården endast är till för ungdomar - vilket går ut över ungdomsverksamheten.
Rosie Manners, förälder till en av dem som rider, var ungdomarnas talesperson och lämnade även över en bunt med dokument till nämnden och berättade också att det pågår en utredning om verksamheten på Skutan. Det har också startats en protestgrupp på facebook mot utvecklingen på Skutan.

Ruben Derkert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.