lördag 22 september 2012

Siavash Rahimi får ny prövning - kampen för asyl fortsätter

Migrationsdomstolen beviljar Siavash Rahimi ny prövning om uppehållstillstånd och visar målet åter till Migrationsverket. Kampanjen fortsätter tills asyl beviljas.


I torsdags innan detta stod klart demonstrerade Asylrörerelsen i Stockholm mot utvisningsbeslutet av Siavash Rahimi och Farhad Ahdad.

Siavash Rahimi har en två barn 6 och 18 år gamla samt en fru i Sverige som dessutom är sjuk i livmoderhalscancer. Farhad Ahdad är svårt sjuk och måste stanna i Sverige att kunna få den medicinska hjälp som han behöver och som inte finns i Afghanistan. Karim Shamohammadi från 'Barnen först' läste upp det brev som han skickat till Migrationsverket förra veckan där han förklarade det hemska i omständigheterna i deras fall. 
Andisheh Alishahi från Iranska flyktingars riksförbund tog upp om de protester som Asylrörelsen anordnat och de flygplatsaktioner som stoppat 9 deportationsförsök på Arlanda. 
Siavash dotter Yasmin tog upp om de ömmande omständigheter som finns för Siavash och hur Migrationsverket blundar för dessa omständigheter. 
Ruben Derkert fran Rättvisaepartiet Socialisterna betonade att Sverige är det land som flest gånger fällts i FNs tortyrkommision och att Asylrörelsens arbete är helt avgörande för att ändra den politiken. 

Fakta om Asylrörelsen i Stockholm:
> Asylrörelsen i Stockholm är ett nätverk bestående av Iranska flyktingars riksorganisation och -förbund, Rättvisepartiet Socialisterna, 'Varken hora eller kuvad', Kurdiska Framtidsrörelsen i Syrien, Etiopiska flyktingföreningen, Riksförbundet Barnen Först, Casa Peru, Afghanska föreningen samt enskilda aktivister. 
> Sedan maj 2011 har Asylrörelsen i Stockholm tillsammans med passagerare stoppat 9 deportationsförsök på Arlanda och drivit offentliga kampanjer som bidragit till uppehållstillstånd åt 12 politiska flyktingar från Iran samt ett stopp för utvisningar till Syrien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.