måndag 29 oktober 2012

Aspö-skandalen: 'Wallenberg' tackade haningepolitikerna

"Vi på stiftelserna 'Avskaffa strandskyddet' och 'En skärgård för de rika' tackar
Haninges politiker
Utanför kommunstyrelsen i Haninge protesterade idag Aspöbor och medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna mot planerna att låta Marcus Wallenberg skövla skärgårdsön Aspö genom att slå upp hela 23 fritidshus varav 15 på orörd strand. Ingreppet bryter mot strandskyddet och kommer att påverka hela den lilla ön som idag i stort är orörd.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Läs om bakgrunden:
> Stoppa Wallenbergs övergrepp på Aspöborna
> Relaterat: Miljöaktuellt
- - - - - - - - - - - - - - - -

Aspöbon Maria Avalder
- Jag har tomten precis brevid det aktuella området som ska bebyggas. Det är en katastrof. Hela området kommer hackas upp. Ön kommer bli helt söndekörd av grävskopor och maskiner, jordlagret här på ön är jättetunnt, säger Maria Avalder som bott hela sitt liv på Aspö, sedan 1966.

- De säger att husen inte kommer att synas från havet men det är en lögn, rasar Ulla-Britt Johansson som bott på Aspö sedan 1963.

Moderaternas Sven Gustavsson
får en värdecheck...
Herr Wallenberg kan alltså inte räkna med att låna socker av grannarna...

Det var en glad och tacksam herr Wallenberg - spelad av Ruben Derkert från Rättvisepartiet Socialisterna - som strök omkring i Kommunhuset ikväll för att tacka de Haningepolitiker som ämnar driva igenom byggplanen:
- Jag vill tacka för en väldigt god kommunikation mellan näringslivet och politikerna här i kommunen, sa "Wallenberg" och delade ut värdecheckar på valfria belopp till de styrande.

Alla tyckte inte teatern var roande...


Miljöpartiets Ebbe Pettersson
tog faktiskt emot värdechecken...
S, V och MP svek
Rättvisepartiet Socialisterna, som tidigare krävt att byggplanen ska rivas upp i kommunfullmäktige, är inte representerade i kommunstyrelsen. I skrivande stund pågår kommunstyrelsesammanträdet fortfarande. Medan Centerpartiet bryter med majoriteten genom att rösta mot byggplanen har 'Miljöpartiet' fogat sig i betong-borgarnas ledband. Socialdemokraterna försvarar även de Wallenbergs rätt att bryta mot strandskyddet och Vänsterpartiet har också sållat sig till majoriteten när de inte ens använde sin rätt att göra ett yttrande som ersättare i kommunstyrelsen.


Moderaternas Martina Mossberg skakar hand med "Wallenberg"
(Ruben Derkert (RS)) framför TV-kamerorna
Se tidigare teateraktioner av RS Haninge:
> Mats Odell (spelad av Joel Eriksson)
> Bankdirektören (spelad av Mattias Bernhardsson)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.