fredag 21 december 2012

"Släpp Huseyin Akpinar från förvaret"

Harald Wagner från Asylrörelsen Stockholm talar
Idag samlade Riksförbundet Ungkurd, Kurdiska Rådet , KSAF och Asylrörelsen Stockholm till demonstration utanför Migrationsverkets kontor i Solna för att kräva att den kurdiska aktivisten Huseyin Akpinar (Läs tidigare artikel) omdelbart släpps från förvaret och ges asyl

Harald Wagner talade för Asylrörelsen Stockholm och kritiserade att Migrationsverket gillrade en fälla med polisen under täckmanteln att de skulle 'ha ett möte' med Huseyin.

Huseyin har bott i Sverige i hela 22 år. Han flydde 1990. Situationen är lika farlig för kurdiska och socialistiska aktiva idag. Över 8 000 politiker och aktivister från BDP (Partiet för Fred och demokrati, vars föregångare Huseyin var aktiv i). 4 000 av de fängslade greps förra året varav även flera kurdiska borgmästare.

Ett brev lämnades över till enhetschefen Camilla Engström på Migrationsverket som lovade att se över ärendet.
Demonstrationen kräver att Huseyin släpps redan idag och står kvar vid Migrationsverket under eftermiddagen. Advokaten har lämnat in en överklagan mot beslutet om förvarstagande samtidigt som demonstranterna står i beredskap att mobilisera till aktion om polisen försöker verkställa utvisningen under julledigheten.

Lästips:
> RS Haninge blickar tillbaka på asylkampen 2012
Turkiet special: Artikelserie i fyra delar från 2005 av Mattias Bernhardsson för att förstå situationen i Turkiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.