tisdag 12 augusti 2014

Dags för valupptakt!


Skapandeverkstad och valupptakt 

Välkomna till en annorlunda valupptakt. Medan de etablerade partiernas valfläsk fyller TV-rutorna kokar det i förorten över valrörelsens bortglömda frågor: bostäder och bostadsområden i förfall, skrupellösa bostads- och centrumägare, nedlagda skolor, service som försvinner och butiker som slår igen samt otrygghet och bäcksvarta gator utan nattbelysning.

Detta är verkligheten i Jordbro, i Haninge kommun. Arbetarstadsdelen där den borgerliga majoriteten (inklusive MP) stängde enda högstadieskolan medan elever och lärare protesterade och strejkade; arbetarstadsdelen där det kommunägda centrumet såldes till norska riskkapitalbolaget Commerciante - som inte ens ville ha Jordbro centrum men var tvungna att köpa det för att få lov av kommunen att köpa Västerhaninge centrum.

Efter nedläggningen av Jordbromalmsskolan gick Kommunledningen på charmoffensiv med 'dialogmöten' om vilken utveckling Jordbro behöver. Men när ett hundratal jordbrobor slöt upp och krävde kommunalisering av Jordbro centrum, stopp för ombildningar, nytt högstadium och trygghetsåtgärder - då blev det slut på 'dialogen' och dialogmöten. Kommunledningen var inte nöjda med det stora stödet bakom de krav som Rättvisepartiet Socialisterna fört fram i flera år.
Rättvisepartiet Socialisterna – som har två mandat i kommunfullmäktige och är kända för skolkamp – ordnar imorgon, på onsdag kl 15-18.00 en skapandeverkstad mitt i förfallna Jordbro centrum. Där kan jordbrobor själva föra fram vilken upprustning de anser behövs. Det kommer också att vara öppen mick på torget för de som vill tala, t ex om sina erfarenheter om hur det är att leva i Jordbro idag jämfört med förr.

Kl 18.00 drar Rastamanse igång musik utanför nedläggningshotade Jordbro Kultur- och föreningshus, alldeles vid torget. Kl 18.30 börjar Rättvisepartiet Socialisternas valupptakt inne i Jordbro Kultur- och föreningshus, med tal av partiets kandidater, musik med rockbandet Dvala m m.
För mer info kontakta Mattias Bernhardsson på 072-5244295

> Till facebook-eventet
> Rykande start på RS valkampanj i Haninge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.