onsdag 23 september 2015

Demonstration vid riksdagen för Hannas rätt till asyl

> Sprid facebook-eventet för demonstrationen
- - - - - - - - -

Av Robert Bielecki

Hanna flydde från den etiopiska diktaturens förtryck. Hon blev fängslad och torterad blott 16 år gammal. Hennes pappa blev mördad på grund av sin politiska aktivism och hennes mamma är försvunnen. Trots hennes hjärtskärande berättelser och upplevelser planerar Sverige att utvisa henne till ett land där hon inte har några anhöriga.
Men många engagerar sig i kampen för Hanna rätt till asyl. Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och Studenter mot Rasism såväl som hela Asylrörelsen Stockholm stödjer hennes kamp (Läs förra veckans artikel om kampanjen för Hanna).

Störst engagemang visar dock hennes klasskamrater och lärare på Riksäpplet, där hon går det tredje och sista året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. De samlade på bara en lunchrast in över 200 namn till en protestlista med krav på att Hanna måste få stanna kvar.

– Hej! På måndag är det demonstration på Mynttorget. Vore bra om alla slöt upp och fler därtill – vi måste stå upp för Hanna! Vi åker från Haninge kl 15 och tänker att vi börjar klockan 16. Det ska hållas tal – alla är välkomna att säga några ord. Vi tänkte ha en workshop i klassrum : 303 på plan 3 kl 12 – vi gör plakat osv ! Väl mött!, skriver läraren Tuija Kirvesmies i Facebookgruppen Låt Hanna stanna! som nu har nästan 1300 medlemmar.

Ju fler som sluter upp för att sätta press på de ansvariga politikerna bakom den inhumana flyktingpolitiken, desto bättre. Vågen av solidaritet med flyktingar behöver omvandlas till en kämpande rörelse som kräver asyl åt alla som tvingas fly.
Låt oss tillsammans se till att Hanna får stanna i Sverige. ■

Asylrörelsen Stockholm:
Rättvisepartiet Socialisterna är en del av nätverket Asylrörelsen Stockholm. Sedan starten 2011 har Asylrörelsen Stockholm stoppat deportationsförsök av 9 politiska flyktingar på Arlanda tillsammans med passagerare och har drivit offentliga kampanjer som bidragit till uppehållstillstånd åt 19 flyktingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.