torsdag 10 september 2015

SD-rasister och sexister

I marginalen
Av Per Olsson

När Sverigedemokraternas Kent Ekeroth inte är ute och slåss med järnrör samlar han in pengar till rasistsajten Axpixlat och JO-anmäler Migrationsverket för beslutet att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd. Det sistnämnda gjorde Ekeroth nyligen och självklart publicerades anmälan i sin  helhet i Avpixlat tillsammans med ännu en krönika från hatbloggaren  ”Julia Ceasar”. (Expressen gjorde rätt när man avslöjade hennes rätta identitetet).

Genom sin JO-anmälan vill Ekeroth och SD passa på att på nytt attackera invandrare och flyktingar i allmänhet och ensamkommande flyktingbarn i synnerhet. ”En grupp som står ut särskilt är de så kallade ensamkommande barnen där det nu kommer lika många på en vecka, ca 300-400, som det tidigare gjort på ett helt år”, skriver Ekeroth och efterlyser hårdare tag. Det vill säga stäng gränsen, dumpa flyktingbarnen och massdeportera de flyktingar som finns i landet.

På Sverigedemokraternas kongress år 2009 höll Kent Ekeroth ett tal som inleddes med orden:
”Vår civilisation står i ett vägskäl; antingen så går vi under; i krig eller en stilla suck, eller så bestämmer vi oss för att slåss.”  På sommaren året därpå var han ute och krigade med järnrör för att ”ta Sverige tillbaka” (Järnrörsskandalen avslöjades år 2012).
Alla flyktingar som har kläder, en mobil och/eller kräver sin rätt är enligt Kent Ekeroth ”lyxflyktingar”, vilket för övrigt är ett j-a ord. När asylsökande i Sverige protesterar mot omänskliga förhållande och profitörer twittrar Ekeroth, som i maj i år, ”Lyxflyktingar gör sig hörda igen”. Och de flyktingar som idag är på väg bort från taggtrådens Ungern är bara ”lyxflyktingar” eftersom några har mobiler, enligt Ekeroth.

Ekeroth har inte bara en utan flera mobiler, plus mycket annat. Hans senast kända årsinkomst var 826 000 kronor för år 2012. Två gånger har han även blivit upptaxerad efter att det har avslöjats att hundratusentals kronor har samlats in till hatsajten Avpixlat via ett konto i Ekeroths namn, intäkter som han inte har deklarerat för.
Är det några som kan anklagas för att leva lyxliv är det Åkesson, Ekeroth & Co. I somras kunde man i Aftonbladet exempelvis läsa att: ”Det var i början av året som Sverigedemokraternas Kent Ekeroth åkte på semester. Resan gick till ön Mauritius i Indiska oceanen där han hälsade på sin vän Berth Milton. Enligt en källa bodde Ekeroth hemma hos den före detta porrkungen i hans lyxvilla.” Berth Milton är, för att vara mild, en svinaktigt rik sexistisk typ med en skatteskuld som egentligen ligger på nära 1 miljard kronor, men Kronfogden har halverat skulden i hopp om att få tillbaka åtminstone någon krona.

Vänskapen Milton-Ekeroth kan stå för som symbol för att rasism och sexism går hand i hand. ■

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.