onsdag 16 september 2015

SD är VD:arnas nya kelgrisar

Per Olsson (RS)
I marginalen
Av Per Olsson

Rasistiska Sverigedemokraterna omfamnas i allt högre grad av det så kallade näringslivet och dess toppar.
I måndags skrev Dagens Industri (DI) att: ”Det svenska näringslivet har i det tysta byggt upp allt tätare kontakter med Sverigedemokraterna. DI kan idag avslöja hur Svenskt Näringsliv och flera av landets tyngsta arbetsgivar­organisationer fått Sveriges snabbast växande parti att anamma en mer näringslivsvänlig politik”.

SD har alltid stått för en ”näringslivsvänlig politik”. Partiet är för vinster i välfärden och SD:s privatiseringsiver har gått så långt att man som enda parti vill ”överväga en privatisering av LKAB”, som SD-ledaren Jimmie Åkesson sade i Piteå den 30 augusti i fjol.
Vad gäller arbetsrätten finns det idag inget som skiljer SD från Allianspartier och ”näringslivet” – alla vill de ha fler låglönejobb och göra det lättare att avskeda anställda.
Direktörerna och ”näringslivet” har aldrig haft något att frukta från SD. Tvärtom. Så det är knappast förvånande att SD-topparna nu bjuds in till träffar med Svenskt Näringsliv, Företagarna och andra bransch- och arbetsgivarorganisationer.

”Svenskt Näringsliv och flera tunga branschorganisationer har sedan en tid nära kontakter med partiet. Det handlar om återkommande möten med personer i SD:s absoluta toppskikt och i synnerhet med partiets ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt”, skriver Dagens Industri.
Det är samme Oscar Sjöstedt som i förra veckan krävde att Sverige inför gränskontroller vid Öresund för att stoppa flyktingar från Danmark att komma hit.
Dagens Industri har för övrigt likt många andra borgerliga tidningar på sin ledarsida länge kampanjat för att Alliansen ska bilda en gemensam högerfront med Sverigedemokraterna.

Riskkapitalisternas egna kampanjorganisationer Almega och Vårdföretagarna har naturligtvis också haft nära kontakter med SD.
”Sedan valet förra året har Ulf Lindberg, näringspolitisk chef på Almega, haft flera möten med Oscar Sjöstedt och andra SD-riksdagsledamöter. Att SD sedan svängde och anslöt sig till Alliansens linje [vad gäller vinster i välfärden] ses på Almega som en stor framgång.”

– Jag skulle absolut säga att de [SD] är lyhörda och vill ta del av våra synpunkter, säger Håkan Tenelius, Vårdföretagarnas politiska kommissarie, till Dagens Industri.

Rasistiska SD är ”näringslivets” och direktörernas betalda drängar. ■

> Nyttig SD-fakta:
I SD budgetförslag vill de minska anslagen till kommunerna med 53 miljarder kronor, det vill säga skära ned på skolan samt barn- och äldreomsorgen.

Under förra mandatperioden röstade SD JA till:
- att ge bankerna och storföretagen ytterligare 16 miljarder

Och NEJ till:
- att avskaffa FAS3
- rätt till deltid
- obligatoriskt stöd till kvinnojourer
- jämställd arbetsskadeförsäkring
- stärkt arbetslivsförsäkring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.