tisdag 16 augusti 2022

Jean Eliasson, 7:a på Rättvisepartiet Socialisternas kommunvalsedel i Haninge


Denna vecka presenterar vi ett urval av Rättvisepartiet Socialisternas kandidater i valet till kommunfullmäktige i Haninge. Idag presenterar vi nr 7 på valsedeln: Jean Eliasson, studerande och långtidssjukskriven.

Jean har jobbat inom äldreomsorgen i över 20 år som både vårdbiträde och undersköterska. Efter flera års arbete med arbetsskador, som tre diskbråck i ryggen efter alla tunga lyft, avslutade arbetsköparen Jeans anställning på grund av "arbetsbrist", utan någon hjälp med rehabilitering eller erbjudanden om andra arbetsuppgifter. Jeans erfarenheter som vårdarbetare, arbetsskadad, sjukskriven och utförsäkrad är en bristvara i kommunfullmäktige och en kontrast till de flesta etablerade politikernas verklighet.
– Rättvisepartiet Socialisterna behövs som ett demokratiskt och socialistiskt alternativ mot högerpolitiken. Vi kämpar mot de slavliknande arbetsvillkoren, som de påtvingade 12-timmarspassen i Haninges äldreomsorg. Vår roll är att lyfta fram orättvisorna i samhället och ta strid mot dem. I kommunfullmäktige kommer vi ta upp frågor som de andra partierna inte prioriterar och frågor de vill hålla tyst om – exempelvis hur de säger att de "satsar" samtidigt som de i praktiken underfinansierar alla verksamheter och gör smygnedskärningar. 
– Jag har många hjärtefrågor: Att bevara vår orörda natur, att alla ska kunna känna sig trygga i sina bostadsområden, att kämpa för de mest utsatt människorna. 
– Att kämpa för de som är utsatta för fattigdom, som är hemlösa eller sjuka och faller mellan stolarna. Att kämpa för de som utsätts för förtryck och diskriminering, exempelvis kvinnoförtryck, rasism, homofobi och transfobi. Sjukvården förstår inte alltid den utsatthet man känner som transperson. Alla har rätt att uttrycka sin könsidentitet och sexuella läggning precis som de själva vill.


> Läs alla kandidatpresentationer här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.