torsdag 18 augusti 2022

Robert Bielecki, 3:a på Rättvisepartiet Socialisternas kommunvalsedel i Haninge


Denna vecka presenterar vi ett urval av Rättvisepartiet Socialisternas kandidater i valet till kommunfullmäktige i Haninge. Idag presenterar vi nr 3 på valsedeln: Robert Bielecki, journalist.

Snabbfakta:
  • Har jobbat fritidspedagog i förskoleklass, barnskötare i förskola och skolvärd i gymnasiet.
  • Robert är redaktör för veckotidningen Offensiv, en av de mest lästa tidningarna i Haninge.
  • Satt som ersättare för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge kommunfullmäktige 2016-2018. Som inkallad ersättare på fullmäktigemöten var Robert flitigare i talarstolen än de flesta ordinarie, bland annat mot nedskärningar i skola och fritid såväl som för mer resurser till äldreomsorgen.
Vad blir de första frågorna du tänker driva i kommunfullmäktige om du blir invald?
– Omedelbara trygghetsåtgärder i de mest otrygga områdena: trygghetsvärdar i centrumen och i nattrafiken, fler fältassistenter, bättre belysning och fler kvällsbelysta idrottsplatser. Det behövs farthinder på gator där det saknas och där det finns många barn, exempelvis Moränvägen i Jordbro där vi kämpat för farthinder i fem år nu
– Att återöppna de nedlagda familjecentralerna i Brandbergen och Jordbro, att återöppna de nedlagda fritidsgårdarna på Dalarö och i Lyckeby, att återinföra Sportoteket med gratis lån av sportutrustning för unga och att återinföra 0-taxan för ungdomsidrotten. 
– Att återöppna den nedlagda högstadieskolan i Jordbro. Det behövs också en skola till i Brandbergen – Brandbergsskolan är alldeles för överfull efter att politikerna stängde Klockarbergsskolan.

– Vi kommer att fortsätta kämpa aktivt mot nedskärningar inom skola och förskola samt mot försämrade arbetsvillkor tillsammans med personal, föräldrar och elever, säger Robert.
Robert är känd för:
  • Kampanjen för att rädda Jordbrogården – landets mest prisade fritidsverksamhet för funktionsnedsatta barn som det förra S-ledda styret lade ned 2015.
  • Sitt starka engagemang för djurrätt och miljö. Robert var med och tog fram Rättvisepartiet Socialisternas nya miljöprogram för Haninge: "Skydda vår natur från vinstjakten" och har skrivit många artiklar om klimathotet såväl som om den horribla situationen för kycklingar, grisar, kor och andra djur i den kapitalistiska animalieindustrin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.