torsdag 18 augusti 2022

Louise Strömbäck, 2:a på Rättvisepartiet Socialisternas kommunvalsedel i Haninge


Denna vecka presenterar vi ett urval av Rättvisepartiet Socialisternas kandidater i valet till kommunfullmäktige i Haninge. Idag presenterar vi nr 2 på valsedeln: Louise Strömbäck, stationsvärd.

Snabbfakta:
  • Stationsvärd i tunnelbanan.
  • Skyddsombud i sin fackklubb.

Vad blir de första frågorna du tänker driva i kommunfullmäktige om du blir invald?
– Att Haninge vidtar åtgärder för att lindra inflationen för folk, exempelvis: 
– Att sluta sänka försörjningsstödet för de som handlar på matmissionen – annars försvinner ju hela idéen med att gå dit för att handla billigare matvaror. 
– Haninge bostäder måste ta bort marknadsanpassningen och vara allmännytta på riktigt – sänka hyrorna helt enkelt. Och kommunen behöver ta över fler bostäder från riskkapitalister som Victoriahem för att säkra social trygghet, lägre hyror och bättre underhåll. 
– Haninge behöver ett kommunalt elbolag för att säkra både låga priser utan vinstintresse såväl som den nödvändiga gröna omställningen. 
– Haninge borde som första kommun ställa krav på avgiftsfri kollektivtrafik i regionen. Allt fler städer i Europa har gjort det, klimatkrisen kräver det och våra plånböcker behöver det. 
– Att Haninge inför nolltolerans mot slavliknande arbetsvillkor. I alla upphandlingar ska det ställas krav på svenska kollektivavtal och huvudentreprenörsansvar.

Louise fackliga engagemang:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.