tisdag 16 augusti 2022

Ronny Söderlund, 9:a på Rättvisepartiet Socialisternas kommunvalsedel i Haninge


Denna vecka presenterar vi ett urval av Rättvisepartiet Socialisternas kandidater i valet till kommunfullmäktige i Haninge. Idag presenterar vi nr 8 på valsedeln: Ronny Söderlund, lagerarbetare.
Ronny är lagerarbetare i Jordbro industriområde. Dessförinnan var har fastighetsskötare i 33 år och dessförinnan bagare i 8 år på det konditori som då fanns i Jordbro centrum. 
– På lagrena är det extra tydligt att det behövs en riktig arbetarpolitik. Politikerna har hackat sönder arbetsrätten och gett arbetsköparna möjlighet att skapa ett A-, B- och C-lag på arbetsmarknaden. När det kommer in bemanningsföretag och tränger bort fast anställda med billig arbetskraft på usla villkor så är det inte svårt att förstå att det blir ont blod. De härskar genom att söndra. 

– Vi måste stå emot ägarnas rasistiska splittringspolitik och stå tillsammans i kampen för löner, försäkringar och villkor. Rättvisepartiet Socialisterna är den enda politiska kraft kvar som kämpar för att alla som jobbar på en arbetsplats ska ha svenska kollektivavtal. Organisera alla arbetare i facken oavsett varifrån man kommer – och gör facken till kämpande organisationer igen.


> Läs alla kandidatpresentationer här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.