onsdag 9 februari 2011

Protest för att rädda högstadieskolan i Jordbro - då gömde sig borgarna

De borgerliga politikerna i Grund- och förskolenämnden tvingades passera lärare, elever, föräldrar och föreningsfolk som samlats till protest utanför kommunhuset för att försvara sin högstadieskola. Men de hade flyttat nämndsammanträdet till våning 7, bakom säkerhetsdörr och inhyrda vakter för att försäkra sig att ingen kunde ta sig in.
– Nedläggningen splittrar och slår mot de som redan ligger, konstaterade Cecilia Cruzat, lärare på Jordbromalmsskolan, som talade om hur skolgången segregeras allt mer.
– Jordbromalmsskolan är en skola med bra resultat. Man spelar med ungdomarnas möjligheter om att få en bra framtid, sa vikarieläraren Åke Almli om majoritetens stängningsplaner.
– Ingen från Jordbro ska behöva bli tvungen att åka pendel för att ta sig till skolan, tyckte Josefin Andersson som själv är skolelev.
– Vi är alla mot nedläggningen, sa Abdimain Mahamud från Somaliska föreningen som nyligen anslutit sig till kampanjen.
– I december försökte borgarna lägga ner skolan utan diskussion, för de är rädda. Idag har de nämndmöte med stängda dörrar, för de är rädda, förklarade Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigeledamot Lina Thörnblom.
Lina påminde om att högerpolitikerna har tvingats backa från stora skolnedskärningar tidigare, under den enorma pressen från föräldrar, lärare och elever.
Kampanjen fortsätter med siktet inställt på kommunfullmäktigemötet måndagen den 7 mars då det slutgiltliga beslutet ska tas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.