fredag 16 december 2011

Seger! Ali Mansouri får uppehållstillstånd

Efter mer än fyra månaders kamp av Asylrörelsen i Stockholm, två stoppade utvisningsförsök, otaliga demonstrationer, hundratals protestbrev och andra insatser, har Sveriges mest kända politiska flykting från Iran, Ali Mansouri fått uppehållstillstånd. Idag släpptes han från det slutna förvaret i Märsta efter att ha varit inlåst i över 100 dagar.

Det första utvisningsförsöket stoppades av Asylrörelsen genom en aktion på Arlanda som slutade med att kaptenen vägrade lyfta planet. Det andra utvisningsförsöket stoppades av Ali själv; Genom sitt motstånd på flygplanet fick han med sig medpassagerarna och tvingade planet att vända.

Foujan Rouzbeh
– Det känns fantastiskt, det här är en av de största framgångarna jag varit med om, säger Asylrörelsens Foujan Rouzbeh - som varit Alis kontaktperson och arbetat med att samla ihop avgörande bevisning i fallet - till Nyheter24.

Uppehållstillståndet är en stor seger. Ali Mansouri är en symbol för motstånd och har gett styrka till andra. Vi ger oss inte förrän alla utvisningar till Iran stoppats. 2012 fortsätter Asylrörelsen kampen mot regeringens inhumana flyktingpolitik, för amnesti åt alla gömda och för ett återinförande av asylrätten!

Mattias Bernhardsson

Läs bakgrund:
Ali Mansouri nekas vård
Utvisningen av Ali Mansouri stoppad på Arlanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.