fredag 2 december 2011

Nej till privat äldreboende i Handen

Den borgerliga kommunledningen i Haninge slumpar ut mark för privata intressen. Haninge kommun säljer mark i centrala Handen till Senectus Valla gränd AB som vill bygga ett privat äldreboende. Priset är satt till 6,3 miljoner kronor trots att en fastighet med motsvarande kvadratmeter intill såldes för över 20 miljoner kronor. Ingen extern värdering har gjorts.

- Försäljningen är utan tvekan en julklapp till de privata vårdprofitörerna, säger Mattias Bernhardsson, Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigeledamot i Haninge som tänker rikta hård kritik mot borgarna på kommunfullmäktigemötet den 12 december.

Även om det handlar om att ett privat vårdbolag bygger själv så är det i princip en smygprivatisering. Det pågår ingen verklig utbyggnad av äldreomsorgen i kommunen; När Carema öppnade Vallagården i Vendelsö stängde kommunen samtidigt Handens äldreboende.

De senaste skandalerna med Carema m fl har bara visat vad som varit känt länge. De skapar sina vinster genom att skära ned på servicen samt ge sämre arbetsvillkor för personalen.
Vad som skulle behövs är ett riksomfattande uppror mot privatiseringar och mot vinster i vården.

RS Haninge står för:
■ Omsorg efter behov, inte efter plånbok – riv upp privatiseringarna.
■ 275 nya anställda till den kommunala äldreomsorgen.

■ Fler boenden & boendeformer.
■ Sänk hyrorna.
■ Generösare bedömningar i hemtjänsten.
■ Arbete max var tredje helg – nej till delade turer.
■ Nej till storkök – maten ska lagas på plats, efter de äldres önskemål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.