onsdag 30 november 2011

Stoppa utvisningarna - Demonstrera med Asylrörelsen 3 december

Asylrörelsen i Stockholm har stoppat tolv utvisningar av politiska flyktingar till Iran och en till Afghanistan. Det visar att kamp lönar sig. Hittills har tre bussbolag backat ur sina samarbeten med Migrationsverket och vägrar nu att köra flyktingar åt dem.

Men regeringen fortsätter att skicka fackliga aktivister, demokrati- och kvinnorättskämpar till diktaturer som Iran och Syrien; regeringen fortsätter att skicka barnfamiljer till krigsdrabbade länder som Irak och Afghanistan; och regeringen fortsätter att skicka gamla och sjuka till länder där de saknar anhöriga.

När 91 år gamla och svårt sjuka Ganna Chyz­hevska skulle utvisas till Ukraina utlöstes en proteststorm. Det förelåg inte ”synnerligen ömmande omständigheter” enligt Migrationsverket. Europadomstolen har stoppat utvisningen tillfälligt.
Den senaste tiden har tidningarna också uppmärksammat den 67 år gamla och utvecklingsstörda Bahiya Jejje som som ska utvisas till Syrien samt de eritrianska barnen Hiab och Deymond, 3 och 5 år som bor i fosterfamilj och som nu riskerar att ensamma utvisas till Italien. Inget av detta är engångsföreteelser – det är regeringens politik.

Migrationsminister Tobias Billströms (M) argument att de inte kan stanna för att det skulle bli mindre resurser till vård och omsorg, är inte bara direkt felaktigt då det är de rika som roffat åt sig, utan ett rasistiskt försök att vända utsatta grupper mot varandra.

Den 3 december står vi upp för våra grannar, klasskamrater, arbetskompisar och alla andra – för rätten att stanna.

RS Haninge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.