onsdag 9 november 2011

Fares Mahmud utvisades till Syrien trots ny allvarlig hotbild

I gårdagens artikel, "Syriska agenter hotade asylaktivister på Arlanda", rapporterades om Asylrörelsen i Stockholm som samlats på Arlanda för att stoppa utvisningen av den politiska flyktingen och demokratikämpen Fares Mahmud. Nu har polisen slutligen bekräftat att utvisningen verkställdes.
När det avslöjades att det var personal från den syriska ambassaden som fanns på plats för att stödja utvisningen, var detta ett självklart bevis på hotbilden mot Fares Mahmud och därför krävde vi att utvisningen skulle stoppas. Att Migrationsverket lät polisen genomföra utvisningen ändå - utan att reagera på vad som nyss inträffat - visar på en oerhörd inkompetens och respektlöshet för andras liv.
Gårdagens händelser visar att alla utvisningar till Syrien måste stoppas - precis som beslutats i Norge. Detta kommer inte ske av sig självt; särskilt inte mot bakgrund av den inhumana flyktingpolitik högerregeringen i Sverige står för. Protesterna måste trappas upp och de som idag förargas över utvisningarna måste själva bli aktiva. Kampen fortsätter.

Mattias Bernhardsson 
Martin Wihlén

Länkat: Christina Höj Larsen, Vänsterpartiet, i Aftonbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.