onsdag 16 november 2011

67 000 namnunderskrifter överlämnades till Migrationsverket med krav på asyl åt de kurdiska flyktingarna

Foto: Azad Qamişloki

Imorse överlämnades 67 000 namnunderskrifter - med krav på asyl åt 20 kurdiska flyktingar - till Johan Rahm, presstalesman på Migrationsverket. 

Överlämnandet skedde vid det tält på Sergels torg där de 20 iranska kurderna bott sedan 20 september. 
Rahm ställdes mot väggen och fick stå till svars för den omänskliga behandlingen av politiska flyktingar och den inhumana flyktingpolitiken som Migrationsverket för. 

Foujan Rouzbeh från Asylrörelsen i Stockholm frågade ut Rahm bl a i frågan om han kommer att ta sitt ansvar och föra fram att kurdernas fall öppnas upp och prövas på nytt, vilket han efter ett tiotal gånger slutligen svarade ja på. Johan Rahm uppgav upprepade gånger att alla asylsökanden som fått avslag kan överklaga, men ville inte kännas vid att de iranska kurdernas ärenden redan fanns hos polisen med fastslagna verkställighetsbeslut om utvisning. 
Att Sverige utvisar politiska aktivister och dessutom kurder som är i minoritetsgrupp i Iran strider mot Migrationsverkets nya riktlinjer gällande Iran, som Mikael Ribbenvik nyligen gått ut med. 
 
Asylrörelsen i Stockholm kommer att fortsätta kampen mot den inhumana flyktingpolitiken och uppmanar alla att delta i demonstrationen den 3 december mot utvisningarna och för asylrätten. Demonstratinen äger rum på Slussen, Södermalmstorg kl 15.00 med avmarsch mot riksdagen kl 16.00.

Ruben Derkert

Här hittar ni facebook-event

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.