måndag 14 november 2011

RS pressade borgarna om trängseln på Brandbergsskolan

Lina Thörnblom (RS)
Under kvällens kommunfullmäktigemöte i Haninge pressade Rättvisepartiet Socialisternas Lina Thörnblom Grund- och förskolenämndens moderata ordförande Alexandra Anstrell om vad de gör åt trängseln på Brandbergsskolan.

- Eleverna upplever det som stökigt och högljutt efter att Klockarbergsskolan fick samma lokaler. Matsalen upplevs som trång. Problemet är inte bara att många elever delar på samma yta utan att 6-åringar delar lokaler med 15-åringar. Vad tänker ni göra åt trängseln på Brandbergsskolan, frågade Lina Thörnblom (RS).

- Jag upplever det inte som stökigt och trångt, svarade Alexandra Anstrell (M) och menade att det var positivt med åldersblandning och att pengar ska gå till utbildning - inte lokaler.

- Matsal, elevhall och andra gemensamma ytor är av samma storlek som tidigare (innan 260 elever från Klockarbergsskolan trycktes in), förklarade Lina Thörnblom (RS) och krävde mindre klasstorlekar och större ytor.
Lina påminde om att elevrådet t o m tagit upp om trängseln i matsalen med kommunen, att skolgården fortfarande är delad mellan 6-åringar och 15-åringar och inte alls anpassad.

När borgarna säger att "pengar ska gå till utbildning - inte lokaler" är det ett sätt att försöka försvara nedskärningarna på, som om lokaler och utbildning var något som stod i motsättning till varandra. Att Anstrell (M) minsann inte alls tyckte det var trångt visar hur lite de bryr sig om hur eleverna uppfattar det, de som faktiskt ska gå i skollokalerna varje dag. ‎" Vi satsar på skolan", säger borgarna. Lite historia: 1971 satsade Haninge 43 procent av skattepengarna på skola och förskola. Idag satsas enbart 30 procent.

Rättvisepartiet Socialisterna kommer att dela ett massflygblad i hushållen med krav på upprustning av skolan och bjuder in till ett öppet möte om skolsituationen i Brandbergen, tisdagen den 29 november, 18.30 på hyresgästlokalen på Vågens gata 462

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.