lördag 6 september 2014

Skyttedal (kd) i allians med rasistiska SD

I marginalen
Av Per Olsson

Kristdemokraternas ungdomsförbund KDU är en högersekt som borgarmedia blåser upp när de vill ha någon som säger vad Alliansen egentligen tycker. Så när Dagens Nyheter ville spinna vidare på Reinfeldts sommartal gav de en helsida på DN Debatt till KDU:s förbundsordförande Sara Skyttedal.

Skyttedals budskap var att ”Vi måste på ett seriöst och faktabaserat sätt börja diskutera var gränsen går för hur många asylsökande Sverige kan ta emot på kort sikt” (DN Debatt den 29 augusti).
Om man först som Reinfeldt säger att flyktingarna ”kostar för mycket” är steget inte långt till att göra gemensam sak med Sverigedemokraterna och kräva nya omänskliga flyktingmurar.
Skyttedal hänvisar till att det inte finns tillräckligt med bostäder, som om det skulle vara asylsökande som är ansvariga för att tiden med Reinfeldt kantats av rekordlågt bostadsbyggande. ”Sedan alliansregeringen tillträdde på hösten 2006 har bostadsbyggandet minskat med nästan 74 procent. Sedan hösten 2010, då Stefan Attefall [KD] tillträdde som bostadsminister, är minskningen nästan 45 procent”, summerade tidningen Byggvärden i oktober 2012.

KDU och Reinfeldt med fler försöker göra flyktingar till syndabockar för att deras egen politik är bankrutt.
Efter Skyttedals artikel har alliansledarna skyndat sig att förklara sig icke skyldiga till KDU-rasismen. Skyttedal sitter dock i Kristdemokraternas partistyrelse och det är långt ifrån första gången som det har gått att sätta ett likhetstecken mellan KDU och SD.

”Som ledare för nätverket Engelbrekt berömde Charlie Weimers Sverigedemokraternas kritik av det mångkulturella samhället”, skrev Svenska Dagbladet i samband med att Charlie Weimers stod på tur att bli ny KDU-ordförande 2005. Den gången förlorade Weimers, men han valdes till förbundsordförande tre år senare.
Nätverket Engelbrekt, som den förre KDU-ordförande Charlie Weimers var med och bildade, var en brun samling av unga borgare som förenade extrem nyliberalism med rasism och det man kallade ”en sund nationalism”. Skyttedal tar den bruna tradionen vidare. Dessutom har KDU genom åren blivit ökänt för att man har lyckats placera sig långt till höger om regeringen. KDU:s skolpolitik är som hämtad från Jan Guillous ”Ondskan”. KDU påstår sig ha dryga 3 000 medlemmar och får i år närmare 1,5 miljoner kronor i statligt och kommunalt stöd. Skattepengar med hjälp av uppblåsta medlemssiffror finansierar denna högersekt.

År 2012 ledde Skyttedal den grupp av KDU:are som åkte till USA för att kampanja för den stenrike republikanen, abortmotståndaren och homofoben Mitt Romney samt för att ”lära och låta sig inspireras” av tokhögern i Tea Party-rörelsen. I say no more… ■

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.