tisdag 8 oktober 2019

Haninge lät skattebetalarna stå för Almedalsnotan

Foto: News Øresund - Johan Wessman
Politikernas och tjänstemännens nota motsvarar Idrotts- och fritidsnämndens minskade medel till föreningarnaav Louise Strömbäck
- - -

Haninge kommun är en av de som spenderat högst summa skattepengar för att delta under Almedalsveckan. För Haninge kostade det 200 000 kronor att skicka 17 personer till Almedalen, skriver Mitt i Haninge.

Vi har tittat vidare på vad Haninge samtidigt sparar in på för att se vad vi istället hade kunnat lägga pengarna på. Summan för Almedalen motsvarar bland annat summan som Haninges Idrotts- och fritidsnämnd skär ner på föreningsbidragen nästa år.

Haninge kommun valde att skicka tio kommunpolitiker och sju tjänstemän till Almedalen, när det egentligen hade varit tillräckligt att skicka en enda person för att representera kommunen. Men Almedalsveckan har blivit ett jippo för politiker, företag och myndigheter där miljontals skattekronor slösas bort.
Haninge kommuns pressansvarig Håkan Filipsson menar att kommunen deltar för att skapa ”attraktivitet för vår nya kommande stadskärna”, något som absolut inte skulle behöva kosta så mycket. Att delta i Almedalen är inget som gör reklam för kommunen utan snarare ett sätt för makthavare och chefer att hitta kontakter som kan gynna dem längre fram, något som skattebetalarna inte ska stå för.

Det politiska styret (S, L, C och KD) väljer alltså att kommunens föreningar ska stå för deras nota i Almedalen. Detta är ett begränsat exempel. För ovanpå detta skär de ned nära 163 miljoner kronor i kommunens välfärd nästa år.
Istället för nedskärningar kräver Rättvisepartiet Socialisterna upprustning. Det krävs en omfördelning av resurserna, där man inte längre slösar bort skattepengar på politikerjippon utan satsar dem där de hör hemma; inom vård och omsorg, skolor och fritid samt infrastruktur som gynnar alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.