fredag 17 september 2010

Kamp mot rasism och högerpolitik

En av de viktigaste frågorna i valet är att stoppa Sverigedemokraterna (SD) och samla till enad kamp mot rasism och högerpolitik. Vanliga människor kan stoppa rasism genom att gå samman.
Statens rasism
Rasismen innebär att grupper av arbetare och förtryckta ställs mot varandra. Etablissemanget kommer inte att kunna stoppa SD då deras politik skapar rasism.
Personer med utländsk bakgrund döms hårdare i domstol, barn födda i Sverige riskerar utvisn­ing, gömda flyktingar nekas vård, per­s­oner med namn som inte låter svenskt har svårare att få jobb och bostad. Stora företag utnyttjar pappers­­lösa arbetare för 35 kronor/timmen.
Företag dammsuger fattiga länder på råvaror, t ex fisken i Västsahara och virket i Brasilien, exporterar vapen och deltar i krig som i Afghanistan – d v s skapar den världsordning som tvingar människor att fly.
Om SD kommer in i riksdagen är risken att övriga partier anpassar sig genom att själva bli mer rasistiska, som i Danmark där Danskt Folkeparti sitter i regeringen. Nazistiska våldsgrupper blir mer aggressiva där SD går framåt.
SD låtsas vara annorlunda men står för samma högerpolitik som övriga partier. SD påstår i sitt handlingsprogram för ekonomin att det inte finns några motsätt­ningar mellan arbetstagares och kapitalägares intressen. De vill avskaffa LAS, lagen om anställnings­skydd!
RS tar kampen
RS står i första ledet i kampen mot rasismen. Nazistmarscher har stoppats genom stora fredliga protester, SD:s torg­möten har blivit utbuade och flyktingar har fått uppehållstillstånd efter kampanjer.

Mattias Bernhardsson,
bor i Jordbro, sitter för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge kommun­­fullmäktige och är förstnamnet i årets kommunval.
I mars 2009 utsattes Mattias för ett nazist­iskt mordförsök nära hemmet. Dagen innan överfölls också Joel Eriksson från RS. Mattias och Joel mottog Artister mot nazister-priset för sin kamp mot nazismen och för att de inte låter sig tystas. Efter överfallet samlade de till demonstration i Jordbro mot nazistvåldet med 200 deltagare. Mattias har liksom RS många gånger agerat för att försvara flyktingars rätt till asyl.
2006 kom Mattias & Joel 2:a i omröstningen Årets Stockholmare efter att de gripit en misstänkt våldtäktsman.
RS står för:
>> Stoppa diskrimineringen. Lika rätt till jobb, lön, bostad, vård & skola
>> Återinför rätten till asyl. Amnesti åt gömda flyktingar
>> Nolltolerans mot hatbrotten
>> Inga nazister på våra gator
>> Facket måste organisera alla, oavsett papper – gemensam kamp mot lönedumpning
>> Inga svenska vapen eller soldater till krig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.