söndag 12 september 2010

Rättvisa åt pensionärerna!

Högerpolitik innebär att pensionärer betalar ca 700 kronor mer i skatt per månad än vad löntagare med samma inkomst gör. Sverige är det enda land i världen där pensionen beskattas hårdare än lönen.
En person som gick i pension år 2006 fick ut nästan 65 procent av sin lön. År 2012 blir det inte mer än 52 procent. Den framtida pensionen spås motsvara enbart 40 procent av lönen.
S förstörde pensionssystemet
Pensionsystemet gjordes om av S och MP tillsammans med högern 1994. Göran Persson (S) erkände 2005 att han ”var säker på att det man beslutat inte kommer att vara populärt inom 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort”.
Pensionspengar används till att hålla börs­kurserna uppe. 2009 hade de fyra AP-fonderna tappat 225 miljarder kronor i börs­kraschen.
Pensionärsuppror behövs
Toppolitiker och rika behöver inte oroa sig med sina höga löner, tjänstepensionsavtal och privata pensionsförsäkr­i­ngar. Samtidigt lever många äldre som arb­e­­t­at sen 14 års ålder under existens­minimum.
Det behövs ett pensionärsuppror – facken måste ta strid!
Mariann Torpefeldt,
sjukpensionär och kandidat för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge
"Det är en skandal att många sjukpensionärer tvingas arbeta trots att de är över 60 och arbetsskadade. Stoppa attackerna på de äldre!”

RS kräver:
>> Pensionen ska inte beskattas mer än lönen
>> Omedelbart höjda pensioner
>> Riv upp pensions­reform – återinför statlig ATP-pension
>> Fri sjukvård & mediciner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.