onsdag 4 augusti 2010

Demonstrera för Laziz och hans familj – stoppa utvisningen!


Våld och diskriminering. Så ser framtiden ut för familjen Sharifov i Haninge om de utvisas till Kazakstan. Laziz Sharifov är 15 år, elev på Jordbromalmsskolan och SM-mästare i boxning. Men nu vill Migrationsverket tvinga Laziz med sin pappa, mamma och två bröder tillbaka till ett land där de tidigare förföljdes och pressades på pengar av polisen.
Familjen tillhör folkgruppen uzbeker som utgör två procent av Kazakstans befolkning och ofta utsätts för trakasserier, diskriminering och våld. Både Laziz och hans bröder har misshandlats flera gånger. Pappan har arresterats och krävts på pengar.
På förra kommunfullmäktigemötet i Haninge tog Rättvisepartiet Socialisterna upp Laziz fall från talarstolen och samlade in namnunderskrifter för att familjen ska få stanna. 21 ledamöter, ca en tredjedel har skrivit på, bland dessa Kommunalrådet Gilbert De Wendel (M).
Laziz klasskamrater på Jordbromalmskolan, vänner på andra skolor och hela boxningsklubben i Brandbergen står upp för Laziz och hans familjs rätt att stanna. Snart har 4 000 personer gått med i stödgruppen på facebook ”Låt Laziz & hans familj stanna kvar i Sverige!”.
Kom med och demonstrera på måndag 9 september, kl 14.00 vid Migrationsverkets kontor på Pyramidvägen 2 A, nära Solna pendelstation. Vi som bor i Haninge kan åka gemensamt – samling 13.00 utanför Pressbyrån vid i Jordbro pendelstation och samma vid Handens station.
Lina Thörnblom, kommunfullmäktigeledamot i Haninge för Rättvisepartiet Socialisterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.