måndag 9 augusti 2010

Rätt till plats i förskolan är som rätten till bord på Operakällaren, säger Moderaterna!

Lina Thörnblom och Mattias Bernhardsson, Rättvisepartiet Socialisternas toppnamn på valsedeln i Haninge, kräver upprustning av Haninges förskolor


I vilken värld lever grund- och förskolenämndens ordförande Martina Mossberg, Moderaterna egentligen? I en debatt i Haninge kommunfullmäktige om att de flesta barn inte får plats på den förskola föräldrarna valt, tyckte Mossberg att: “om jag skulle vilja gå på Operakällaren och äta middag och de inte har plats, då kan jag inte stå och kräva att jag ska äta där. Ungefär samma sak ska gälla förskolorna”!

Vanliga föräldrar oroar sig över barnens välmående och hur pengarna ska räcka till, inte om det finns bord på lyxrestaurang!

Rättvisepartiet Socialisterna tar strid för att rusta upp barnomsorgen i Haninge. Efter 10 år av nedskärningar från både moderatledda och socialdemokratiska styren går de anställda på knäna.

Det behövs fler anställda och mindre barngrupper. På en fjärdedel av småbarnsavdelningarna trängs 17 barn eller fler. På fritidshemmen går det 23 barn per anställd.

Vi i Rättvisepartiet Socialisterna anser att det behövs 350 nya jobb i barnomsorgen och 200 fler anställda i grundskolan. Det behövs för att förbättra de anställdas arbetsmiljö, barnens trygghet och för att fler barn får plats i den förskola föräldrarna valt.

För två år sen tog vi i Rättvisepartiet Socialisterna initiativ till stora protester och skolstrejk med lärare, elever och föräldrar. Kommunledningen tvingades då skjuta till 54 miljoner till skolorna. En röst på Rättvisepartiet Socialisterna i kommunvalet 19 september är en röst för fortsatt kamp.


Mattias Bernhardsson

kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.