måndag 9 augusti 2010

Sverigedemokrater måste isoleras och buas ut

När Rättvisepartiet Socialisterna kom till Haninge Centrum i lördags för att sälja våra valmanifest, och Offensiv-tidningar som vi gör varje lördag året om, så stod två tanter från det rasistiska högerpartiet Sverigedemokraterna (SD) där.

– Det där är rasister, säger en man och pekar på en av SD:arna som delar ut flygblad.
– Jag förklarar bara för mina barn vilka ni är, säger han sedan till SD-representanten. Ni borde inte få stå här!

Sverigedemokraterna fick inget gehör från de allra flesta som passerade dem, av de få som tog deras flygblad slängde många dem direkt när de förstod vad det var.
Tyvärr var det inte alla som skällde ut rasisterna, de flesta brydde sig inte om dem eller nickade bara uppmuntrande till medlemmarna i Rättvisepartiet Socialisterna som med ryggarna mot SD-tanterna stod runt omkring och höjde våra röster för kamp mot rasism och högerpolitik. De få personer som tog ett flygblad från SD fick också snabbt Rättvisepartiet Socialisternas folder ”Stoppa Sverigedemokraterna” i handen och en förklaring av vilka det faktiskt var som stod där.


Sverigedemokraterna har sina rötter i nazistiska organisationer, och är idag ett rasistiskt och sexistiskt parti som t ex vill strypa rätten till asyl och anhöriginvandringen med 90 procent, att permanenta uppehållstillstånd avskaffas och att icke svenskfödda medborgare inte ska få gifta sig innan de fyllt 24 år.
SD är också ett högerparti som t ex vill inskränka lagen om anställningsskydd, vill sänka straffåldern till 12 år och dra ner på fritidsaktiviteter för unga. I Haninge föreslår SD nedskärningar på 96 miljoner och är för privatiseringar och ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter.

Det behövs en gemensam kamp för att försvara arbetares, ungdomars, studenters och pensionärers rättigheter och för att stoppa nedskärningar, privatiseringar och annan högerpolitik. Därför är den antirasistiska kampen så viktig.
Inte minst så leder också rasism till mycket ont i form av mobbing, diskriminering och hatbrott. Den omänskliga flyktingpolitiken där sju av tio nekas asyl innebär t ex att apatiska barn fortfarande utvisas, att politiska flyktingar och hbt-personer utvisas till Iran och att många tvingas leva gömda som papperslösa utan rättigheter.
Sverigedemokraterna måste isoleras och buas ut – rasism får aldrig tolereras!

Lina Westerlund

Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för:
• Stoppa diskrimineringen. Lika rätt till jobb, lön, bostad, vård och skola.
• Återinför rätten till asyl. Amnesti åt gömda flyktingar.
• Nolltolerans mot hatbrotten.
• Inga nazister på våra gator.
• Facket måste organisera alla, oavsett papper – gemensam kamp mot lönedumpning.
• Inga svenska vapen eller soldater till krig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.