onsdag 11 augusti 2010

Politiker ska leva på arbetarlön!

Rättvisepartiet Socialisterna är det enda parti i årets val som står för en socia­listisk arbetarpolitik. Vi skiljer oss från alla riksdagspartier som i mer eller mindre grad står för högerpolitik. Samma politiker som beordrar nedskärningar höjer sina egna löner och lever som pampar.
Sänk politikerlönerna
Det är en skandal att kommunstyrels­ens ordförande Gilbert De Wendel (M) är den 9:e bäst avlönade kommunpolitikern i landet med sina 68 594 kr i månaden, medan Haninges skolor tillhör de fattigaste i landet och de kommunanställdas löner är bland de lägsta.
Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigeledamöter ger sina arvoden till partiets kampanjer. När vi valdes in i Haninge kommun 2006 var vårt första förslag i kommunfullmäktige att sänka politikernas löner och arvoden med 55 procent. Alla de andra partierna röstade mot oss, även vänster­partiet.
Demokratisk kontroll
Dagens samhälle styrs av en marknads-­­diktatur, där makten finns hos storföretag och banker, inte i folkets händer.
RS står för ett socialistiskt alternativ, där samhällets stora rikedomar och naturtillgångar ägs gemensamt och demokratiskt, inte av ett fåtal rika som lever på majoritetens arbete. Arbetsplatser ska styras demokratiskt av de anställda, de verkliga experterna, inte av aktieägare utan kompetens eller konsulter. Politiker ska leva på arbetarlön och kunna avsättas om de sviker löften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.