söndag 30 oktober 2011

Elever i Haninge utan lärare i flera månader

Förra veckan avslöjades det hur elever på VVS-programmet på Fredrika Bremer-gymnasiet i Haninge fått gå utan lärare i flera månader samt nekats praktikplats trots att detta varit en stor del av utbildningen. Kommunen medger att de elever på VVS-programmet endast hade 40 procent undervisning istället för heltid som det ska vara men lovar att de eleverna som drabbats kommer att kompenseras. Men hur och på vilket sätt framgår inte.

- Det är inte så att eleverna tappat något i utbildningen. De har heltidsundervisning nu och VVS-programmet kommer att komma igång igen till våren säger Robert Alpfors, Fredrika Bremers rektor till Mitt i Haninge. Hur det går ihop med att elever inte haft någon undervisning i flera månader tills det uppmärksammats samt blivit nekade praktikplatser är minst sagt underligt.

Att Haninge är en av de kommunerna som ger minst pengar till sina gymnasieskolor är under all kritik. Haninge Hade ett överskott på 146 miljoner kronor förra året. Sen sänkte borgarna skatten istället för att rusta upp skolan. Rättvisepartiet Socialisterna kräver att Haninge kommun satsar mer på skolorna, att eleverna får rätt till de utbildningar de vill ha, samt mer inflytande över undervisningen samt fler lärare och praktikplatser. Men för detta krävs protester och ett motstånd från elever och lärare.

Ruben Derkert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.