tisdag 18 oktober 2011

Utvisning av politisk flykting till Syrien stoppades

Natten till den måndagen den 17 oktober skulle demokratikämpen Fares Mahmud utvisats till Syrien. Fares är kurd och har kämpat för kurders rättigheter i Syrien och har varit aktiv i oppositionspartiet Framtisdsrörelsen.

Syrien har de senaste månaderna präglats av blodig repression där fredliga protester slås ned och beskjuts av regimen. Efter att Asylrörelsen i Stockholm mobiliserade till en blockad vid flyktingförvaret i Märsta flyttades Fars till Kronobergshäktet istället.
Aktivisterna åkte då istället till Arlanda för att dela ut flygblad med information om Fares Mahmud till passagerarna med uppmaningar att be kaptenen att inte lyfta planet. Alla passagerare på planet till Schweiz blev informerade. Minuter innan planet lyftes avbröts utvisningen.

Fares Mahmuds liv är fortfarande i fara så länge Sverige håller honom inlåst i väntan på nästa utvisningsförsök. Asylrörelsen i Stockholm återkommer med mer info om vad som planeras i hans fall.
Asylrörelsen i Stockholm samlar nu alla krafter till stormötet om asylkampen den 27 oktober (event på facebook här) där ett kalendarium för demonstrationer och aktioner de kommande månaderna ska tas fram. Tillsammans kan vi bygga en stark, bred och enad rörelse som gör slut på regeringens rasistiska flyktingpolitik.

Ruben Derkert

Dagens aktioner, vi delar asylrörelsens resurser enligt följande:
1. Samling kl 12.00 vid flyktingförvaret i Märsta för att blockera utvisningen av Jean Kabuidibuidi - trebarnspappa, kristen pastor och regim-kritiker från Kongo.
2. Samling kl 13.00 utanför terminal 5 på Arlanda för att stoppa utvisningen av 91-åriga och svårt sjuka Ganna Chyzhevska till Ukraina. FLYGINFO: 11-10-18, 15:55, Kiev, VV216, JZ3216, AEROSVIT AIRLINES
Skriv gärna på denna namninsamling som ordnas av Gannas barnbarn.
Här är en länk så att man kan maila direkt till migrationsminister Tobias Billström.
Skriv vad ni tycker och ange Gannas för och efternamn ( Ganna Chyzhevska) samt Ärendenummer 6944314.
Ring flygbolaget ‎och kräv att de stoppar utvisningen: 08-229907

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.