torsdag 13 oktober 2011

Nya segrar i asylkampen

Namjo Tehmi med sitt uppehållstillstånd

De politiska flyktingarna från Iran, Namjo Tehmi och Mitra Kahrom, har fått uppehållstillstånd och släpps ur flyktingförvaret i Märsta.
Samtidigt har advokaten Maria Ivic och Asylrörelsen i Stockholm lämnat in nytt material i Ali Mansouris fall med en yrkan om verkställdhetshinder. De nya materialen visar att Alis politiska aktivitet, även från Sverige är väl känd för den Iranska regimen.

– Detta är en stor seger. Våra protester har varit viktiga men också Alis motstånd och vilja att kämpa, säger Rasool Benavand från Iranska Flyktingars Riksorganisation.

– Idag lämnar vi dessutom in ett brev som bevisar Alis politiska aktivitet mot regimen i Iran, säger Foujan Rouzbeh från Asylrörelsen som har varit i kontakt med hans organisation 'The Cultural Society of Alahwaz'.

– På måndag har Ali Mansouri suttit inlåst i förvar i 60 dagar. Då måste de släppa honom eller ompröva beslutet om förvarstagande. Ali har utsatts för våld och extrem stress under två utvisningsförsök – vilket är polisanmält – och dessutom förvägrats sjukvård av Migrationsverket, säger Mattias Bernhardsson, Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigeledamot i Haninge.

Nu försöker Asylrörelsen få ut Ali genom att ordna så att en läkare och psykolog kan göra ett utlåtande som kräver att han släpps fri.

– Vi ger oss inte förrän Ali har uppehållstillståndet i handen, betonar Rättvisepartiet Socialisternas Ruben Derkert och uppmanar alla att mobilisera till det stora mötet om asylkampen den 27 oktober i Stockholm.

Kampen fortsätter nu för de hungerstrejkande iranska flyktingarna i Stockholm, mot tvångsutvisningarna till Irak och för alla flyktingars rätt till asyl.

Stormöte om Asylkampen
Torsdagen 27 oktober
19.00 Tyska församlingen (Tyska kyrkan i Gamla stan)
Svartmansgatan 16, Stockholm, T-bana gamla stan
Anmälan till facebook-event

LÄS OCKSÅ:
Asylrörelsens debattartikel på SVT Debatt
Utvisningen av Fuad stoppades
Migrationsverket nekar Ali Mansouri vård
Polisens olagliga försök att utvisa Ali Mansouri avbröts efter motstånd
Utvisningen av Ali Mansouri stoppad på Arlanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.