tisdag 11 oktober 2011

Stoppa utvisningarna till Iran


Foto: Foujan Rouzbeh
Igår demonstrerade runt 200 personer vid mynttorget till stöd för de hungerstrejkande iranska kurderna på Sergels torg. De hungerstrejkande var självklart där och också andra flyktingar som ville uppmärksamma sin situation. På plats var Rättvisepartiet Socialisterna, Iranska flyktingars riksorganisation, Iranska flyktingars riksförbund, Barnen Först, Kurdiska Rådet, Irans Arbetar kommunistiska Parti - Hekmatist mfl. Talade gjorde Rasool Benavand från Iranska flyktingars riksorganisation, Mattias Bernhardsson från Rättvisepartiet Socialisterna samt representanter från Socialdemokraterna. Mattias Bernhardsson belyste den statliga rasismen som växt sig starkare efter SD:s intåg i riksdagen och att riksdagsmän ofta tar avstånd från SD men inte tar strid i de frågor som regeringen faktiskt anpassat sig efter vilket är just delar av SD:s flyktingpolitik.

Nu måste asylrörelsen ta sikte på att samla alla flykting och -vänsterorgansiationer att gå samman för att sätta stopp för den rasistiska asylpolitiken, stoppa massutvisningarna och återinföra asylrätten. Därför ber vi alla sluta upp i demonstrationen för flyktingars rättigheter den 28 oktober kl 17:00 Sergels torg. Men också att alla organisationer och enskilda aktivister kommer till mötet den 27 oktober (annons kommer strax) där asylrörelsen kommer att lanseras och kampen för asylrätten breddas och kommer ut på gatorna.
Ruben Derkert

Läs: Utvisningen av Fuad stoppades
Läs: Nobelpristagare kritiserar Sveriges omänskliga flyktingpolitik
Läs: Asylrörelsens debattartikel på SVT Debatt

1 kommentar:

  1. Att utvisa kurder till Iran känns spontant helt fel. Att återsända en asylsökande till en oroshärd kräver att Migrationsverket kan visa över alla rimliga tvivel, att vederbörande inte löper någon som helst risk till frihet eller hälsa.

    Stellan Bojerud
    Fd riksdagsledamot (SD)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.