torsdag 6 oktober 2011

Två kungar och en påve

Hur gick det till när kungen åkte till Saudiarabien och delade ut en scoutmedalj till kung Ab­dullah?

Carl Gustaf:
– Va, finns det ett land som heter Saudiarabien? Har dom också en kung? Ska han få en utmärkelse från scouterna? Samma som jag fick i början på 1980-talet? Okej, alltid redo.

Hur gick det till när scoutrörelsen beslutade att dela ut medaljen?
Scoutgeneral John Geoghegan:
– Kung Abdullah leder ett land som är i förändring. Det har absolut inget att göra med att han skänker scoutrörelsen 44 miljoner dollar [310 miljoner kronor]. Vadå, avrättas politiska och fackliga aktivister, hbt-personer och kvinnokämpar? Det står det inget om på checken.

Hur gick det till när regeringen inte hade något emot kungens resa?
Carl Bildt:
– Saudiarabien är ju ett oljeland. Svenska storföretag exporterar till Saudarabien. Behöver jag säga mer?

När alla andra partier byter ledare måste väl vi också, tyckte några kristdemokrater. Vad hette han som fick sparken som biträdande finansminister? Kan vi inte ta honom? Mats Odell, javisst ja. Sämre än Göran Hägglund kan han ju knappast vara.
Då uppstod sanningens ögonblick för Marcus Birro. Vad kan ge mer publicitet för landets mest kände kristdemokrat än att ställa upp för partiledarposten? Ja, i stort sett vad som helst, men det förstod inte Birro.
Han förstod inte heller att det skulle leda till att TV4 sparkade honom från Kvällsöppet. Att han snabbt som en påve drog tillbaka ansökan hjälpte inte.
Om KD får ny partiledare eller inte återstår att se. En del kristdemokrater tvekar, av rädsla för ”Juholteffekten”. Annars kan det ju gå som i en annan känd tävling – ”ingen vann”.
För övrigt är det tydligt att Odell har stöd av Livets Ord- och pingstkyrkefalangen inom KD, Sveriges svar på Teapartytokarna. De som säger att kriminalitet och fattigdom beror på djävulen. Så snart kommer Göran Hägglund att anklagas för att vara kommunist.
Per Olsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.